Læderkursus for alle niveauer

Uanset om du er nybegynder eller ønsker at udvide din kunnen og teknikker mere

WeDoNature byder velkommen til et hyggeligt og stemningsfuldt læderkursus i hyggelige landlige omgivelser – Her kan du komme godt igang ved hjælp af teknikker, gode råd og vejledning om udstyr, materialer, farvning, syninger og meget, meget mere.
Kurset er et et-dagskursus hvor vi ønsker at fokusere på basiskundskaberne og give mulighed for at prøve forskellige ting af.

Snittekursus

Vi tilbyder både børne, voksen og familie hold.

Snittekursus med basale snitteteknikker samt brug af økse, træ kendskab, valg af snittetræ, værktøj og slibning, efterbehandling og gode erfarings råd.

Smedekursus i sort smedning, over ambolt og esse

Vi har blandet hold samt hold kun for kvinder i smedjen.

Ved smedekurset får du en unik erfaring og forståelse for en gammelt håndværk – Sort smedning. Kom ud og få en dag med sorte hænder og sved på panden. Alle kan være med til at smede – Stor som mindre overarm.

Jernudvinding

Hvordan lavede man jern igennem tiden. Vi har været ude og grave malm op af den danske muld. Vi rister malmen, og smelter den i ler ovn. Processen er spændende, kraftfuld og kræver viden og erfaring.

Trommekursus

Et smukt oldgammelt håndværk der stadig bruges verden over. Trommer er fulde af sjæl og urlyd. Bygget af naturens materialer i et kunstnerisk håndværk. Vi laver både tromme kurser med spirituelt tema og med mere håndværksfokuseret formål.

Garvekursus

Garve metoder gennem tiden er der nok a. På vores kursus introducere vi dig for forskellige gode teknikker og processer, så du skånsomt for dig selv og miljøet kan garve dine egne lækre skind. Kurset forløber sig over to dage i smukke omgivelser.

Broderi kursus

Historisk vikinge og middelalder broderier i smukke naturfarvet garner og hørtråde. Kom godt igang med din egen smukke og unikke dragt. Bliv inspireret af fund eller design dit eget broderi til din personlige dragt eller stof.

Plantefarve kursus

Kom godt i gang med en utrolig dejlig og kreativ aktivitet. Lær selv at vælge og plukke farve planter i den danske natur. Farv garn, hør, uld eller silke i naturens smukke farver nemt og ligetil med en basal grund viden i plantefarvernes univers.

Bue kursus

Byg din egen bue.

Få viden om træ anvendelse og udvælgelse, brug af værktøj og teknikker, efterbehandling og justering. Lav din helt egen personlige bue fra bunden og få en unik viden om et gammelt håndværk.

Mad og aktivitere

Kombinere en familie eller gruppe udflugt med naturoplevelser, smagsoplevelser, lege, aktiviteter workshops og meget mere. Vi tilbyder skræddersyet forløb der passer til jeres gruppe.

For familier og børn – vær aktiv med dit barn, vi klipper får, filter, laver mad over bål, snitter, plantefarver, bygger huler og bivuak i skoven, går på opdagelse i naturens spisekammer, tar på
kajaktur , køre på skovtur i hestevogn med madkurv og bedstemor, leger vikinger, fortæller historier under trækronerne og alt det som giver minder for livet.

Formidlingsslagtning

Ved formidlingsslagtning får publikum en Hands-On oplevelse og en forståelse for hvor kødet kommer fra inden det lander i køledisken. Slagtningen foregår med største respekt for dyret, således mest muligt af dyret benyttes og forarbejdes, og ellers foregår på en etisk korrekt måde.

Vi oplever et publikum der efterfølgende er bedre rustet til at tage stilling til forbrug samt tilegner sig en udvidet forståelsen for dyreetik.